Vinkatten

Om Vinkatten

Vinkatten hittar de bästa vinerna åt dig genom att ta fram medelbetyg från många olika recensioner från tidningar och webbsajter.

Hur har betygen räknats ut

Alla källor vi hämtat från har betyg på sina viner. Vi har samlat dessa betyg och räknat om dem till ett medelbetyg som är mellan 0 och 10. Olika källor har olika betygsgrader. Till exempel använder sig Dagens Nyheter av följande skala (+++ fynd!, ++ bästa köp, + rekomenderas, = prisvärt, ej prisvärt), det vill säga fem nivåer. Sydsvenska Dagbladet använder sig av en annan skala, från en överkryssad häst, till fem hästar.

Om ett vin fått, låt säga, ++ i betyg av Dagens Nyheter och fyra hästar i Sydsvenskan betyder det följande; ++ räknas om till 7,5 eftersom det är näst högsta betyget på en skala med fem nivåer och fem hästar räknas om till 8 eftersom fyra hästar är näst högt på en sexgradig skala. Det viktade betyget och det betyg som vinkatten.se visar blir alltså 7,75.

Angående boxar

Eftersom boxviner är oerhört populära så finns det givetvis möjlighet att söka på viner som finns att köpa som box. Detta betyder att de viner som finns under kategorierna Boxar (Röda viner) och Boxar (Vita viner) finns som 3000 ml box på systembolaget. Detta betyder inte nödvändigtvis att en given recension av det vinet syftar till just boxvarianten av vinet, även om det i de flesta fall är så.

Cookies

Vinkatten.se använder cookies för att spara ner det favoritsystembolag du väljer för att enklare kunna kolla upp om ett speciellt vin finns på det systembolag som ligger nära dig.